Șoseaua de dincolo de nori

Data publicării:
sosea

Noua șosea șerpuiește printre munți și dealuri, făcând legătura între localitățile Bălcești și Răchițele, aflate în comune diferite și de părți diferite ale Munților Vlădeasa. Înainte era doar un drum de pământ, impracticabil în cea mai mare parte a anului. După o investiție de peste 4 milioane de euro din fonduri europene, s-a transformat într-o adevărată atracție turistică.

"Înainte era un drum de pământ circulat doar de căruţe ori tractoare, un drum care nici nu poate să fie descris. Sigur că este un drum care este necesar şi pentru locuitorii celor trei localităţi din cele două comune şi are şi un scop turistic. O să vedeţi peisaje rare şi foarte frumoase, o zonă deosebită din punct de vedere turistic", spune Viorel Crainic, primarul comunei Beliş.

Des catalogat drept un frate mai mic al Transfăgărășanului, autoritățile locale au planuri mari în 2014 pentru drumul de 14 kilometri.

"Sunt câteva zone din care priveliştea este absolut superbă şi atunci cele două trei zone le vom exploata, vom face pe margine un loc de popas, unde oamenii pot să îşi facă nişte poze", promite primarul din Beliș.

Turiștii care ajung în zona lacului Beliș-Fântânele sunt încântați de drum.

"E bun de mers cu bicicleta în timpul verii. Eu fac asta aproape săptămânal. E bine că nu mai circulă maşinile mari pe acolo. E chiar de-a dreptul spectaculos. Îi invit pe toţi iubitorii de sport să meargă cu bicicleta ori pe jos", spune un turist.

De noul drum nu se bucură însă doar turiștii, ci și proprietarii de pensiuni din zonă lacului Beliș-Fântânele.

"Foarte mult ne ajută şi foarte mult ne-am bucurat că s-a reuşit să se realizeze. Toate lumea pornea, drumul nu era făcut, mergeau pe jos şi nu ajungeau până în Răchiţele, că era şi departe şi drumul accidentat. Acum zona îi foarte frumoasă. Sunt foarte frumoase peisaje de văzut şi lumea e încântată", spune Dorina Bâlc, care deține o pensiune agroturistică în zonă.

În 2014, în comuna Beliș vor mai fi amenajate, tot cu finanțare europeană, alte două drumuri turistice. Fiecare va costa peste 1 milion de euro, autoritățile locale sperând să atragă în acest fel mai mulți turiști în deja cunoscută zonă de agrement Beliș-Fântânele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri