Şpagă pentru plata datoriilor

Data publicării:
uioreanu

Horea Uioreanu îşi plătea toate datoriile din banii primiţi de la oamenii de afaceri, care îl mituiau ca să obţină lucrări plătite din bani publici. Fire chibzuită, îşi punea consilierul să ţină evidenţa exactă a sumelor încasate şi a celor cheltuite. Angajatul lui a povestit totul anchetatorilor.

"Între aceste cheltuieli menţionez plata lunară a sumei de 4.500 - 4.800 lei, pentru achitarea unei datorii, cheltuieli cu maşinile familiei - cauciucuri, jante, bani cash daţi lui Horea Uioreanu sau soţiei acestuia, câte 2.000 - 3.000 lei; pentru cabană am plătit taxele pentru proiectare, arhitect, materiale de construcţie, geamuri, betoane, am plătit de asemenea din acei bani taxa de candidatură a Elenei Uioreanu la alegerile parlamentare din toamna lui 2012", se arată în motivarea Curţii de Apel Cluj.

Horea Uioreanu îşi lua şi măsuri de precauţie. Potrivit procurorilor, acesta şi-a cumpărat o lampă specială, pentru a verifica banii primiţi de la oamenii de afaceri, astfel încât ei să nu fie inscripţionaţi cu cuvântul "mită".

La audieri, mai mulţi oameni de afaceri au recunoscut că îl mituiau pe preşedintele Consiliului Judeţean. "La începutul anului 2013 am fost contactat de consilierul inculpatului Uioreanu şi coleg de partid, care mi-a solicitat bani pentru a achita datoriile rămase neachitate din campania din 2012, iar eu i-am răspuns acestei solicitãri dându-i, din câte reţin, 40.000 de lei", se mai precizează în motivarea curţii.

Liderii filialei liberale din Cluj se feresc acum să comenteze situaţia.

"Nu vreau să comentez nimic. Din punct de vedere omenesc, sunt alături de dansul din punct de vedere omenesc, îi urez multă sănătate, linişte, pace, să fie eliberat cât mai repede de acolo", a spus Mihai Seplecan, vicepreşedintele PNL Cluj.

Horea Uioreanu este urmărit penal pentru luare de mită, fals în înscrisuri şi complicitate la spălare de bani. În acelaşi dosar este urmărit penal şi omul de afaceri Vasile Pogăcean, pentru dare de mită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri