Statul caută investitor pentru hidrocentrala Tarniţa

Data publicării:
TARNITA

Firma care doreşte să realizeze acest proiect trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Printre acestea se numără, în primul rând, experienţa. Astfel, investitorul trebuie să deţină sau să mai fi construit o hidrocentrală cu acumulare prin pompaj cu puterea instalată de cel puţin 500 MW. În plus, compania ar trebui să aibă experienţă ca investitor într-un proiect din domeniul energetic cu o valoare de minimum jumătate din suma necesară pentru hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti, iar investiţia proprie să fi fost de 100 de milioane de euro.

Firmele care doresc să intre în competiţie pentru a câştiga acest proiect îşi pot procura documentaţia pentru precalificare începând cu 11 august, iar termenul limită pentru depunerea acesteia este 31 octombrie 2014.

Proiectul hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti este pregătit de autorităţile române de aproximativ 40 de ani. În ultimii ani, de acest proiect s-au arătat interesaţi mai mulţi investitori, printre care şi chinezi.

La sfârşitul anului 2013, compania de proiect a semnat o scrisoare de confort cu compania chineză Sinohydro Corporation, în vederea realizării investiţiei care ar aduce 4.000 de joburi noi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri