Străzi reabilitate cu întârziere la Cluj-Napoca

Data publicării:
reabilitare strada

Prima stradă pe care vor începe lucrările este Calea Baciului, dar, până la finalul proiectului, vor fi reabilitate toate arterele pe care s-a înlocuit linia de tramvai, din cartierul Mănăştur până pe Bulevardul Muncii. Proiectul are o valoare de peste 20 de milioane de euro, iar 85% din această sumă este asigurată din fonduri europene.

"Am câştigat prima dată la CNSC, după care am câştigat la instanţa de judecată contestaţiile depuse. Suntem cu contractul în fază finală şi săptămâna viitoare urmează să demarăm lucrările la acest proiect şi vom începe cu Calea Baciului", a declarat primarul Emil Boc.

Potrivit contractului, urmează să fie reparate şi patru poduri şi vor fi sistematizate 86 de intersecţii, aflate pe traseul noii linii de tramvai.

Acesta nu este însă singurul proiect întârziat de contestaţii. Autorităţile locale sunt obligate să reia licitaţia pentru salubritate şi deszăpezire, deoarece nu au luat în calcul cifra de afaceri a firmelor, în momentul în care au desemnat câştigătorul.

"Am cerut ca cifra de afaceri să fie îndeplinită prin cumul, dacă un ofertat participă pe ambele loturi, dar anunţul a fost respins de cei de la ANRMAP. În cazul acesta, cifra pe ambele loturi trebuie să fie de 100 de milioane", a precizat Virgil Poruţiu, director tehnic în cadrul primăriei clujene.

Atribuirea licitaţiei pentru curăţarea străzilor şi deszăpezire se va amâna astfel cu cel puţin o lună şi jumătate. Pentru a nu rămâne cu arterele murdare, autorităţile locale au prelungit contractele cu fostele firme de salubritate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri