Student clujean, finalist la Londra

Data publicării:
student

Sebastian a aflat de această competiţie de pe internet şi nu a stat deloc pe gânduri. La finalul anului trecut, şi-a înscris o fotografie în concurs, iar o lună mai târziu, a aflat că este unul dintre cei zece studenţi finalişti. Competiţia cu tema „Tomorrow's News" a fost acerbă: s-au înscris peste 200 de fotografi din toate colţurile lumii. Imaginea lui Sebastian, realizată în octombrie 2013, se numeşte „Bătrân pe un câmp la capătul oraşului".

„Fotografia am făcut-o în Mănăştur, La Terenuri se numeşte zona. Acolo am observat un bătrân, care se plimba pe-acolo, la o siestă de după-amiază, era o zi frumoasă. Şi mi-a plăcut contrastul dintre el şi blocurile comuniste din spate, apusul”, a spus Sebastian Văcăriuc.

Tânărul poartă în permanenţă la el aparatul de fotografiat. Astfel, s-a obişnuit să imortalizeze la tot pasul scene de viaţă şi să-şi demonstreze măiestria în arta fotografiei. Modest de fel, Sebastian consideră că nu a depus mult efort în realizarea fotografiei cu care a intrat în finală.

„Am ales să fac fotografia la o distanţă focală cât mai wide ca să surprind tot peisajul, bătrânul avea un contre-jour frumos şi acest lucru a avantajat fotografia, dar cam atât. Am folosit un aparat compact, pe care îl port cât de des pot la mine”, a adăugat studentul.

Graţie talentului pe care îl are, acum 2 ani, studentul a câştigat un alt premiu. Fotografia sa a fost desemnată cea mai bună din toate cele 7.000 înscrise atunci în concurs. 

„Nu l-am ajutat, deoarece a fost vorba de o singură imagine, să-i zicem punct ochit, punct lovit, Sebi a avut inspiraţia să o aleagă din propriile lui fotografii. Ceea ce este o calitate, să ştii să îţi alegi singur imaginile, să ştii să triezi, să ştii să elimini ceea ce nu este necesar, în primul rând, şi să alegi ca de pildă acum, o singură imagine pentru o temă şi să mai şi câştigi”, a declarat Daria Ioan, profesor coordonator la Facultatea de Teatru şi Televiziune.

Cu premiul pe care l-a obţinut, un aparat de fotografiat în valoare de 2000 de dolari, Sebastian Văcăriuc se pregăteşte pentru finala competiţiei, care va avea tema „Autoportret". Gala de premiere Sony World Photography Awards va avea loc la finalul lunii aprilie, la Londra. Premiul cel mare este un echipament fotografic, în valoare de 35.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri