Sari la conținut

Studenţii, liber pentru vot 

Studenţii celei mai mari universităţii din Cluj-Napoca, Babeş-Bolyai, au primit bine decizia ministerului. "E o idee bună, sincer, să avem timp. Trebuie să facem ceva pentru ţara noastră", a afirmat o tânără.

"Sunt de acord. Ţinând cont de ceea ce a fost, e o idee foarte bună. Aşa ar şi trebui. Nu au avut posibilitatea să voteze o grămadă de oameni şi cred că ar fi mai bine", a spus un student.

"Suntem foarte mulţi studenţi care nu sunt din Cluj şi trebuie să ajungă acasă să voteze. E o idee foarte bună", a afirmat şi o studentă.

La universităţile de stat din Cluj-Napoca învaţă aproape 40.000 de studenţi veniţi din alte localităţi.

Situaţia este identică şi în Alba Iulia. "Sunt foarte de acord cu asta, să poată să meargă toţi studenţii la vot, să nu-i împiedice nimic, sunt de acord", a spus o studentă.

"Da, mi se pare o idea bună pentru că eu, ca tânăr, vreu să mă implic în politică şi numai aşa putem aduce o schimbare în societatea de astăzi", a afirmat un tânăr.

"Este foarte adevărat că la Alba Iulia nu au fost probleme cum au fost în alte locuri din ţară, studenţii au reuşit să voteze şi în varianta anterioară, dar cred că e o opţiune favorabilă pentru ei", a spus Diana Câmpan, purtătorul de cuvânt al Universităţii Alba Iulia.

Orele pierdute în cele două zile vor fi recuperate ulterior pe parcursul anului universitar.