Târg de joburi în domeniul IT. 27 de companii din domeniu scot la concurs sute de locuri de muncă

Data publicării:
TARG IT

Adrian Mocanu este student în anul III la Facultatea de Automatică și și-a propus ca, până la terminarea studiilor, să acumuleze experiența necesară pentru a avea un loc de muncă stabil și bine plătit.

"Sunt multe oferte, destul de elaborate și pe diverse domenii. Ceea ce mă atrage pe mine cel mai mult este automatica, producția și programarea, de ce nu", a spus studentul.

Semida Călin a terminat Facultatea de Comunicare și Relații Publice, dar pentru că nu şi-a găsit un post în domeniu, s-a decis să se reprofileze.

"Am văzut că în domeniul acesta sunt foarte multe locuri de muncă. Tot timpul când intru online să caut ceva de lucru, primele 10-20 de joburi sunt în IT şi am zis că dacă ăsta e viitorul și asta se caută, trebuie să mă apuc să fiu în pas", a afirmat tânăra.

La târg participă firme precum HP, Bosch, RCS&RDS, BitDefender, Tenaris Silcotub sau Emerson, care oferă atât locuri de muncă pentru absolvenţi, cât şi internshipuri pentru studenţi.

"Noi pentru târgul acesta ne-am pregătit cu foarte multe pliante de intershipuri. Oferim undeva la 50 de poziții de intershipuri urmând ca, mai apoi, persoanele respective să se poată și angaja", a spus Anca Moraru, reprezentant al unei firme participante la eveniment.

"Încercăm de fiecare dată să aducem o cale de mijloc pentru toți studenții, să aducem împreună domeniul tehnic de pe IT și de pe partea de mecanică, automatică și să ajutăm studenții să ajungă la cât mai multe posibilități", a spus Oana Chende, unul dintre organizatorii târgului.

Organizatorii susțin că la ediția precedentă au participat 26 de firme, iar 70% dintre cei care au fost chemaţi la discuţii au fost ulterior angajați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri