Tatăl copilotului, audiat de procurori

Data publicării:
310114 tatal copilotului

Dan Petrescu, tatăl copilotului, a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj la ora 9.30. În aproximativ 40 de minute, el le-a povestit procurorilor împrejurările în care a aflat despre prăbuşirea avionului.

"Singura mea implicare în acest accident a fost că am fost primul care a intrat în legătură telefonică cu Răzvan şi atât. Astea au fost declaraţiile care mi-au fost cerute, nu altele", a declarat bărbatul.

Dan Petrescu susţine că, potrivit procedurii standard, fiul său ar fi trebui să îl sune pe şeful Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, însă a ales să îl sune pe el, pentru că nu era sigur că directorul i-ar fi răspuns la telefon.

"M-a sunat pe mine, eu imediat l-am sunat pe directorul general care, la rândul lui, a iniţiat procedura de alarmare, căutare şi salvare", a precizat Dan Petrescu.

Singurul dintre supravieţuitorii accidentului aviatic din Munţii Apuseni, care nu a dat încă declaraţii în fața anchetatorilor, este copilotul Răzvan Petrescu. Copilotul va mai rămâne la Terapie Intensivă, întrucât mai trebuie supus şi altor intervenţii chirurgicale.

Săptămâna viitoare, ceilalți trei medici răniţi vor fi externaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri