Terapii asistate de... iepuri

Data publicării:
terapie iepuri

Iepuraşul Miu are 7 luni şi a fost crescut şi dresat special pentru a interacţiona cu copiii.

"Iepuraşii sunt aduşi la clasă, mai mult ca o recompensă. Copiii lucrează cu mai mult interes, sunt mai docili, sunt mai calmi în prezenţa animalului şi rezolvă mult mai bine sarcinile propuse pentru activitate", explică educatoarea Oana Costinaş.

În prezenţa iepuraşului, copiii comunică mai bine, rezolvă cu mai mult interes sarcinile primite, dar îşi îmbunătăţesc şi vocabularul. Şedintele au loc o dată pe săptămână, timp de o oră.

"Un posibil avantaj al utilizării iepuraşului este că îl putem ţine în braţe şi astfel îl mângâiem mult mai uşor. Se ştie că mângăierea unui animal, viu, docil, pufos, care nu reprezintă o ameninţare, duce la o stare de bine, de relaxare", susţine psihologul Denisa Pop.

"Iepuraşii, fiind atât de fragili, se utilizează la copii cu dezvoltare tipică şi ei sunt folosiţi în aşa-numitele sesiuni de joc sau terapia prin joc. Este, din ceea ce ştim noi, primul studiu ştiinţific care încearcă să cuantifice în manieră ştiinţifică aceste variabile, pe copiii cu dizabilităţi", precizează Alina Rusu, specialist în comportament animal.

Proiectul pilot este rodul colaborării între Universitatea Babeş-Bolyai şi cea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri