Testele viitorilor medici

Data publicării:
SIMULARE UMF

Visul lui Mihai este să lucreze peste hotare în domeniul nano-medicinei. Până atunci însă, trebuie să treacă de admitere, iar simularea din acest an îi dă încredere că după 2 ani de studiu intens va reuși.

„Pregătirea presupune o durată destul de lungă, pentru că materia trebuie sedimentată în timp și de la începutul anului școlar, în septembrie, trebuie să te apuci de învățat ca să poți rezista. Trebuie multă-multă muncă. Probabil o să plec. Să vedem cum evoluează sistemul. Nu știu ce să spun. Probabil o să plec”, spune tânărul.

La simulare s-au înscris peste 1.700 de elevi, împărțiți pe șapte specializări, cele mai căutate fiind Medicina generală și cea dentară, unde s-au înscris peste 1.000 de tineri. Organizatorii examenului spun că, dincolo de testul propriu-zis, o astfel de simulare le oferă absolvenților primul contact cu rigorile facultății.

„Îi învață cum să învețe, ceea ce este foarte important. Este o diferență mare între sistemul de învățare din liceu și ce va urma în facultate”, explică Lucia Hurubeanu, prodecan UMF Cluj.

La ultimul examen de admitere, la UMF au fost scose la concurs aproximativ 600 de locuri bugetate și peste 260 la taxă, cea mai mare concurență fiind, din nou, la Medicină dentară, unde concurența a fost de 7 candidați pentru un singur loc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri