Testerii, reuniţi la Cluj

Data publicării:
testing

Kiran Karnad, specialist în securitatea aplicaţiilor software din Malaezia, a arătat pentru Digi24 care sunt principalele trei modalităţi prin care ne putem proteja împotriva hackerilor.

"Aveţi grijă ca fiecare site pe care îl accesaţi, inclusive Google, să fie unul securizat. Al doilea lucru pe care trebuie să-l faceţi este să navigaţi, pe cât posibil, fără să vă înregistraţi cu datele personale. Al treilea sfat este să nu utilizaţi acelaşi username şi aceeaşi parolă pentru conturi diferite", au fost sfaturile specialistului.

Kiran Karnad este unul dintre cei 21 de speakeri care le-au vorbit testerilor români.

"Ideea a fost mai mult de datele care le expunem pe web şi care pot fi exploatate. A fost mai mult despre ethical hacking sau cum poţi să accesezi datele cuiva care nu ştie să se protejeze", a explicat Andrei Daghinescu, membru fondator al Comunităţii Române de Testeri.

Munca în domeniul IT poate fi şi o activitate plină de amuzament. O demonstrează René Tuinhout, un specialist în testare, care a venit la Cluj din Olanda. Acesta a dezvoltat o metodă ingenioasă de utilizare a tehnicilor de testare.

"Am realizat că tehnicile folosite în testare sunt la fel ca lucrurile pe care le faci atunci când îţi cauţi un partener. Spre exemplu, prima decizie pe care trebuie să o iei: caut drept partener o femeie sau un bărbat? Ştiu, este o opţiune evidentă, dar este aceeaşi decizie pe care trebuie să o luăm atunci când testăm", a explicat specialistul.

Tehnica are succes: chiar el şi-a găsit astfel jumătatea, în urmă cu câţiva ani. "Spre norocul meu, am întâlnit-o, iar în 9 iunie 2012, ne-am îmbrăcat frumos şi ne-am căsătorit. Am reuşit să găsesc partenerul ideal folosind metodele de care v-am povestit, mai precis, analiza valorilor extreme şi alte tehnici de care nu v-am spus", a mai povestit René Tuinhout.

Conferinţa Anuală a Comunității Române de Testeri din acest an include zeci de astfel de prezentări inedite. Tocmai de aceea a atras participanţi şi din alte ţări.

"Anul acesta, s-au înscris cu aproape 50% mai mulţi participanţi decât anul trecut şi ceea ce este interesant şi cred, foarte bine, e că au început să apară şi participanţi din străinătate. Cred că IT-ul este un drum, o direcţie importantă pentru Cluj, alături de cultură", spune Dan Oltean, organizator al evenimentului.

Conferinţa Anuală a Comunității Române de Testeri este cea mai importantă din ţară, aflată în primele trei evenimente de acest gen din centrul şi sudul Europei. Evenimentul include atât prezentări, cât şi workshop-uri, unde testerii de software pot să îşi dezvolte competenţele în domeniu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri