Tobogane de 2 milioane de euro. Autorităţile din Cluj-Napoca au patru ani la dispoziţie pentru a cheltui banii

Data publicării:
aparate joaca

Autorităţile clujene plănuiesc să cumpere 30 de balansoare, la fel de multe carusele, dar şi zeci de tobogane pe trei nivele. Cel mai ieftin tobogan costă 5.000 de euro, iar cel mai scump depăşeşte preţul unui maşini.

"Ele vor fi amplasate în parcurile clujene. Pe măsură ce locurile de joacă dotate cu aparatură veche sunt perimate, vor fi înlocuite complet sau dacă nu este cazul, vor fi doar suplimentate aparatele existente. În acest moment, estimarea necesarului s-a făcut pe parcurile existente cu o marjă suplimentară, în măsura în care reuşim să identificăm noi locaţii pentru parcuri", a declarat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Din fondul de două milioane de euro alocat pentru aparatele din locurile de joacă, autorităţile locale ar fi putut însă să cumpere mai multe autobuze noi, susţin clujenii. Aceasta în condiţiile în care 70% dintre cele aflate în circulaţie pe străzile Clujului au depăşit deja perioada de utilizare recomandată.

"Nu mai bine ar cumpăra şase autobuze decât să arunce banii? Şi la locurile de joacă, dar de aşa mulţi bani ? De două milioane de euro trebuie? Şi majoritatea au, dar mai pot să le şi repare nu numai să cumpere noi să le înlocuiască", a afirmat o clujeancă.

"Se merită mai bine pentru autobuze, să aibă cu ce merge copii la şcoală, că parcuri de joacă şi aparate sunt. Sunt destule aparate în toate cartierele. Autobuzele ar fi necesare", crede un clujean.

Multe dintre autobuze circulă pe străzile oraşului de mai bine de 15 ani, deşi ar fi trebuit să fie scose din uz de 5 ani. Reprezentanţii companiei de transport nu au însă cu ce să le înlocuiască.

În total, ar trebui cumpărate 136 de noi autobuze. Autorităţile locale vor înlocui însă în următorii ani doar un sfert dintre mijloacele de transport în comun. Asta pentru că un singur autobuz articulat costă 280.000 de euro.

Autorităţile vor afla în 3 septembrie cine va livra noile aparate de joacă în Cluj-Napoca, în urma deschiderii ofertelor primite în cadrul licitaţiei publice. Banii trebuie cheltuiţi apoi în cel mult patru ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri