Sari la conținut

UDMR, împotriva migraţiei politice

Kelemen Hunor critică Ordonanţa de Urgenţă care face posibilă migraţia primarilor de la un partid la altul. În consecinţă, UDMR va vota împotriva acesteia.

"Premierul şi-a asumat. Urmează şi o dezbatere în Parlament, fiindcă Ordonanţa de Urgenţă va ajunge în Parlament. Grupurile noastre reunite, astăzi, când am discutat despre proiect, au spus că nu putem să susţinem ceva, care este împotriva principiilor noastre", a declarat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR susţine că, timp de 25 de ani, Uniunea nu a fost atinsă de această lege, de care profită astăzi toate partidele.

"Este o boală cronică în politica românească migraţia politică. Este un flagel, un lucru care trebuie stopat. Toate partidele politice, fie că vorbim de PDL, de PNL, de celalalte partide, au folosit şi folosesc această metodă de a merge din dreapta în stânga şi au profitat toţi, nu numai cei care se află acum la guvernare", a mai afirmat preşedintele UDMR.

Ordonanţa de Urgenţă privind migraţia politică a primarilor a fost adoptată de Guvern. Astfel, aleşii locali au posibilitatea, timp de 45 de zile, să treacă de la o formaţiune politică la alta, fără a-şi pierde mandatul.