Uioreanu, arest preventiv prelungit

Data publicării:
UIOREANU CERE ELIBERARE VO

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul celor doi oameni de afaceri implcaţi în acest dosar, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean. Cei doi ceruseră înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de arest la domiciliu.

"În opinia apărării, în acest moment nu se mai justifică un arest propriu-zis, pentru că arestul domiciliar oferă toate garanţiile necesare. Nu se justifică pentru că are conduita judiciară de asumare a faptelor şi pentru că urmează să oferim alte explicaţii şi lămuriri ale situaţiei create", a precizat Mihai Neamţu, avocatul lui Ioan Bene.

Magistraţii au fost însă de altă părere, astfel încât măsura de arest preventiv a fost prelungită în cazul celor trei inculpaţi.

"Instanţa de cameră preliminară a respins solicitarea, drept urmare a prelungit măsura de arest preventiv pentru 30 de zile. Am formulat o contestaţie împotriva acesteia", a declarat Smaranda Bara, avocata lui Horea Uioreanu

Contestaţia apărării va fi analizată de magistraţii Curţii de Apel Cluj în următoarele zile.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean este acuzat că ar fi luat mită de la oamenii de afaceri, pentru a favoriza firmele acestora la obţinerea unor contracte plătite din bani publici.

Dosarul în care fostul şef al judeţului este cercetat pentru fapte de corupţie, alături de oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj, în urmă cu două zile. Horea Uioreanu este acuzat de procurorii DNA că ar fi luat mită de la cei doi oameni de afaceri, pentru a le favoriza firmele în câştigarea licitaţiilor din bani publici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri