Sari la conținut

Un an de la accidentul aviatic

"De un an de zile voiam să ajung acolo şi mă gândeam în fiecare oră, în fiecare clipă, la locul acela şi ieri a dat Dumnezeu şi am ajuns", a spus mama Aurei.

"Nu poţi descrie în cuvinte ce simţi în momentula acela... pur şi simplu, ne-am aşezat toată familia în locul unde ea a stat, am stat o perioadă şi nu ştiu dacă a fost o uşurare sau o greutate, dar era de datoria noastră, cel puţin din respect faţă de ea, măcar să ajungem acolo", a spus fratele tinerei.

La biserica din Horea, rudele fetei au asistat la o slujbă religioasă. Alături le-au fost doi dintre moţii salvatori, dar şi localnici.

"Să fim solidari faţă de familiile care sunt într-un moment foarte greu... să-ţi pierzi un copil, un soţ... nu e ceva plăcut", a spus o localnică.

După slujbă, primarul comunei Horea i-a oferit mamei o plachetă comemorativă, documentul care atestă că tânăra studentă este cetățean de onoare al comunei.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în data de 20 ianuarie 2014, după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit în Munţii Apuseni. Alţi cinci ocupanţi ai aparatului de zbor, printre care patru medici, au supravieţuit. Avionul efectua un zbor către Oradea, pentru o prelevare de organe.