Sari la conținut

Un milion de euro pentru cultură

Dacă în urmă cu doi ani, bugetul Clujului pentru cultură era de 2 milioane de lei, în acest an, suma alocată a ajuns la 4,5 milioane de lei.

"E o sumă pe care o va analiza comisia de cultură în integralitate. Eu le-am dat banii. Aveţi 1 milion de euro pentru cultură analizaţi şi stabiliţi priorităţile oraşului, pentru că e treaba comsiei de cultură să stabilească sumele de bani aferente, pentru fiecare activitate în parte", a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Consilierii locali susţin ca o mare parte din bugetul destinat proiectelor culturale ar trebui să ajungă în conturile Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc, organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

"Pentru Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cred că ar trebui ca municipalitatea să meargă cu o susţinere mai considerabilă, dacă oamenii cer 640.000 de lei, eu cred că trebuie să ne apropiem de 600.000 de lei, să îi susţinem", a spus consilierul local Ioan Bîldea.

În 2013, autorităţile locale au alocat aproape o jumătate de milion de lei pentru organizarea Festivalului Internaţional de Film Transilvania.