Sari la conținut

Un nou protest la Alba Iulia

"Ne-am adunat aici, în această seară, în spirit de soliaritate pentru românii din diaspora, ne dorim ca ei să poată să îşi exercite dreptul la vot conform consituşiei romîniei şi că nu li se interzică sau să li se pună bariere", a declarat o tânără.

"Eu am avut impresia că toată chestia asta a fost regizată, pentru că anumitor oameni din conducerea ţării le-a fost frică că n-or să mai fie ei la putere", a spus un participant.

"Eu sunt aici pentru că prietenii au stat aseară 7 ore în frig, în vânt, în ploaie, în Londra şi li s-a închis uşa în nas. Adică ei au fost acolo ca să voteze, să îşi aleagă un preşedinte care să facă ţara asta un loc în care merită să se întoarcă şi nu au avut oportunitatea să facă asta. De fapt, le-a fost refuzat un drept legal", a mai spus un participant.

Şi români veniţi din străinătate s-au alăturat protestului. "Eu am venit în vizită în România şi am zis că nu mă întorc în Italia până nu votez, să vedem primul tur şi al doilea tur şi când am văzut ce s-a întâmplat în exterior şi am zis că trebuie să susţinem românii, nu se poate ca românii să fie buni doar când trimit bani în tară sau să plăteasă pensiile sau să ridice PIB-ul României", a afirmat o participantă la protest.

Tinerii sunt hotărâţi să iasă în stradă şi în următoarele zile, pentru ca situaţia de duminică să nu se repete la turul doi al alegerilor prezidenţiale. Autorităţile centrale au promis deja o simplificare a procedurilor de vot pentru românii din străinătate.