Undă verde pentru Innovation City

Data publicării:
210314 INNOVATION CITY

Cluj Innovation City este primul proiect de acest gen din ţară şi va fi derulat în parteneriat public-privat. Managementul acestuia va fi asigurat de mediul privat, în timp ce infrastructura va fi realizată cu suportul guvernului, al Consiliului Judeţean, dar şi cu sprijinul Consiliului Local Cluj-Napoca.

"Este foarte important ca acest proiect să nu fie jucat politic, pentru că, altfel, va muri înainte să se nască", a declarat Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Educaţie.

"La Cluj, ne certăm pe multe teme noi politicienii, altfel n-ar fi democraţie, dar sunt câteva proiecte unde indiferent de culoarea politică, indiferent de universităţile din care provenim sau mediul de afaceri pe care îl susţinem, ne-am dat mâna să le susţinem", a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

80% din activitatea companiilor de IT din Cluj este destinată exportului. Partenerii sunt, în general, din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Canada, ţările scandinave, China şi Japonia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri