Sari la conținut

Undă verde pentru Innovation City

Cluj Innovation City este primul proiect de acest gen din ţară şi va fi derulat în parteneriat public-privat. Managementul acestuia va fi asigurat de mediul privat, în timp ce infrastructura va fi realizată cu suportul guvernului, al Consiliului Judeţean, dar şi cu sprijinul Consiliului Local Cluj-Napoca.

"Este foarte important ca acest proiect să nu fie jucat politic, pentru că, altfel, va muri înainte să se nască", a declarat Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Educaţie.

"La Cluj, ne certăm pe multe teme noi politicienii, altfel n-ar fi democraţie, dar sunt câteva proiecte unde indiferent de culoarea politică, indiferent de universităţile din care provenim sau mediul de afaceri pe care îl susţinem, ne-am dat mâna să le susţinem", a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

80% din activitatea companiilor de IT din Cluj este destinată exportului. Partenerii sunt, în general, din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Canada, ţările scandinave, China şi Japonia.