Sari la conținut

Universul LEGO, la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca

Chiar dacă au depășit de ani buni vârsta copilăriei, membrii asociației Brickenburg colindă țara în lung şi lat prezentându-și colecțiile de jucării LEGO. La Cluj, vizitatorii sunt aşteptaţi cu construcții complexe, parcuri de distracții sau scene din filme celebre.

"Poate fi văzută o piață ideală a unui oraș transilvănean, poate fi văzut un parc de distracții care funcționează în diverse sisteme, poate fi văzut un avion special ale cărui eleroane și stabilizatoare funcționează", a explicat Sever Alicu, ambasador al Asociației Brickenburg

Vedeta expoziției este o replică la scară a Operei din Sidney.

"O clădire de genul, care recreează o clădire sau o instituție, poate lua până undeva la două ore și jumătate, în funcție de cât de complexă este. Sunt foarte multe piese, până undeva la 3.000-4.000 de piese. Depinde și de dexteritatea fiecăruia, cât de repede poate să consturiască și depinde și de plăcerea de a construi", a spus Tudor Vlassa, membru al Asociației Brickenburg.

Expoziția a stârnit interesul copiilor, dar și al pasionaților de LEGO.

"Când eram mică, de obicei puneam eu două piese, le uneam și cam atât. Acum, când văd atâtea figurine complexe, de asta mi se pare atât de interesant", a spus o vizitatoare.

Expoziția este deschisă până duminică. Evenimente similare sunt organizate în această perioadă şi la Bistrița și Brașov.