Vinuri pe alese pentru Revelion

Data publicării:
vinuri

Laurian a devenit de câţiva ani un client obişnuit al cramelor. Şi asta după ce a început să aprecieze tot mai mult vinul de calitate. "Merită să nu te doară capul, merită să îţi bucuri limba, merită să fie masa ok. Sunt fan roşu sec", spune bărbatul.

Ca şi Laurian sunt mulţi alţi români, dar şi străini, care au început să cunoască tot mai multe secrete ale vinului.

"Întotdeauna îmi aleg vinul în funcţie de meniu, depinde şi de prietenii cu care ne întâlnim, dacă sunt amatori de vin roşu, dacă sunt amatori de vin alb", spune un client.

"Am fost la o serie de degustări de vin aici în zonă şi orice am încercat mi-a plăcut foarte mult. Am căutat aceste vinuri şi în străinătate, dar nu le-am găsit. Trebuie să vii în România ca să guşti vinuri bune", spune un altul.

Specialiştii în domeniu spun că este foarte important să alegem vinul în funcţie de preparatele culinare din meniu. Pe lângă faptul că ne va ajuta la digestie, vinul va potenţa gustul mâncării servite.

"Dacă mergem pe un meniu de peşte, putem alege un vin roze sau un vin alb, putem alege variante de sec sau demisec. Vinul roşu merge mai mult pentru carne roşie, de vită sau porc", explică Ioana Mureşan, consultant în vânzări.

Cei care vor să se delecteze cu o băutură cu totul specială pot să aleagă un vin de colecţie. Preţul unei astfel de sticle este însă pe măsură: peste 1.200 de lei.

"Vinuri de colecţie din zona Miniş din diferiţi ani, 1960, 1970. Se poate face şi comandă pentru anumiţi ani. Putem găsi la preţuri accesibile şi vinuri româneşti, soiuri româneşti sau cupaje care sunt din soiuri româneşti cu soiuri străine. Un vin bun începe de la preţul de 25 de lei", mai precizează specialistul în vinuri.

Comercianţii de vinuri şi spumante spun că, în această perioadă a anului, vânzările cresc cu aproximativ 20-30%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri