Zilele Filmului Românesc la TIFF

Data publicării:
TIFF-2

Printre filmele proiectate în aceste zile la TIFF se numără lungmetrajul Un etaj mai jos, în regia lui Radu Muntean, precum şi scurtmetrajul Ramona, în regia lui Andrei Creţulescu. Pelicula a luat premiul Canal plus la festivalul de la Cannes.

"Cannes-ul e genial, dar TIFF-ul e acasă. E important şi pentru mine şi nu numai personal, e un fel de validare premiul ăsta", a afirmat Andrei Creţulescu, regizorul scurtmetrajului Ramona.

"Nu-mi propun neapărat să fac un film românesc, îmi propun să fac un film despre lucruri pe care le simt şi lucruri pe care cred că le am de spus", a afirmat Radu Muntean, regizorul lungmetrajului Un etaj mai jos.

La TIFF a avut loc aseară şi proiecţia de gală a filmului Proba de Microfon regizat de Mircea Daneliuc. Acesta a mărturisit că nu urmăreşte niciodată filmele lui la cinematograf.

"Totdeauna se pare că ai fi putut face ceva mai bine într-un loc sau în altul şi mă rog, asta îţi creează un disconfort provenit din faptul că totul este prea târziu", a explicat regizorul.

"I-am văzut o bună parte din fimele lui, este unul din regizorii mari din epoca de aur şi filmul ăsta îmi place foarte mult, l-am văzut acum câţiva ani", a spus un tânăr.

"Ştiu că are o serie de filme care au marcat cinematografia românescă, am văzut recent Vânătoarea de vulpi", a spus o spectatoare.

Seara a continuat cu proiecţia în aer liber a filmului Comoara, în prezenţa regizorului Corneliu Porumboiu.

"Ştiu că este un film, o producţie România-Franţa şi este primul film pe care îl văd în festival", a spus o turistă.

"Joacă un prieten de-al meu în el, un coleg de facultate, Ciprian Mistreanu, şi ştiu că a luat premiu la Cannes", a afirmat o tânără.

Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania se încheie duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri