Sari la conținut

20 de primării datoare la RAJDP. Regiei de Drumuri are de recuperat aproape 20 de milioane de lei

 

Neînţelegerile dintre Regia de Drumuri şi Primăria Peştera au pornit de la pietruirea unor drumuri comunale. Banii pentru execuţia lucrărilor trebuiau să vină de la Consiliul Judeţean Constanţa şi cum fondurile au încetat să mai ajungă la Peştera, edilul a stopat lucrările pentru a nu se îngloda în datorii. În plus, mai spune primarul, calitatea lucrărilor era îndoielnică şi la un preţ mult prea mare.

Valentin Vrabie, primarul comunei Peştera: "După atâţia ani aceste drumuri nici nu mai există...s-au făcut una cu pământul, o lucrare de proastă calitate pe care noi nu am mai dorit să o continuăm de aproximativ 3 miliarde".

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri a anunţat că-i va chema în judecată pe primarii datornici pentru recuperarea sumelor restante.

Adrian Gîmbuţeanu, director RAJDP Constanţa: "Sunt aproximativ 20 de primării care au datorii mai mari către RAJDP.  Noi am încercat să reuperăm aceşti bani, am vb cu frumosul, ne-am căciulit, i-am somat, dar se pare că în unele cazuri vom ajunge în instanţă". 

Valentin Vrabie, primarul comunei Peştera: "Din 2008 până în 2014 au trecut şase ani iar asta însamnă că datoria este prescrisă".

Consiliul Judeţean Costanţa, ordonatorul de credite în cazul Regiei de Drumuri, spune că datoriile ar fi trecute cu vederea dar ar fi consecinţe.

Cristian Darie, vicepreşedinte CJ Constanţa: "Cu bugetul pe care îl au abia dacă reuşesc să-şi plătească salariile, darămite să mai plătească şi alte lucrări. Dacă nu-l acţionez în instanţă, vine după mine Curtea de Conturi".  

Potrivit conducerii Drumurilor Judeţene, primăriile restante ar putea fi chemate în instanţă chiar la începutul lunii viitoare, iar câştigarea acestui proces de către Regie ar avea drept consecinţă blocarea conturilor primăriilor.

reporter:Liviu Burghelea
operator:Cristi Caciauna

editor web: Anca Medrea