25.000 de cărţi de muncă, zac abandonate la ITM

Data publicării:
carti 20de 20munca 20211212-39997

Cărţile de muncă care au fost păstrate de ITM trebuiau returnate angajatorilor până la sfârşitul anului 2011. Cel puţin aşa spune legea. Din varii motive, însă, mulţi agenţi economici nu s-au înghesuit să vină să le ridice, astfel că arhiva inspectoratului este ocupată cu zeci de mii de astfel de documente. Dintre acestea, doar 20% sunt carnetele de muncă ale societăţilor active.

"Aproximativ 80% din carnetele de muncă care sunt pe stocul inspectoratului, reprezintă carnetele de muncă ale salariaţilor care au încetat activitatea cu mulţi ani în urmă şi nu s-au îngrijit să le ridice până la acest moment." declarăFlori Vişan, purtător de cuvânt ITM Constanţa

Angajatorii care doresc să ridice aceste documente, mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a intra în posesia lor, fără să să îi coste ceva.

Valoarea eliberării unui carnet de muncă sau a unei adeverinţe de muncă va fi de 40 de lei, atât pentru agenţii economici, cât şi pentru angajaţi. În cazul în care angajatorii sau angajaţii nu vor ridica aceste documente, este bine de ştiut că ele vor rămâne, deocamdată, la ITM.

În momentul în care a început procesul de restituire a carnetelor de muncă, ITM avea în custodie 90.000 de astfel de documente

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri