Sari la conținut

400 de alergători la Maratonul Nisipului. Unică în Europa, competiţia a strâns concurenţi din 9 ţări

Din cauza lucrărilor de lărgire a plajelor, concurenţii au trebuit să străbată primul kilometru pe ciment, apoi au intrat pe nisip. Concurenţii au participat la patru curse de anduranţă pe distanţe de 10, 21 şi 42 de kilometri, şi a patra probă, dedicată familiilor, pe o distanţă de 1 kilometru.

Maximilian Răileanu din Republica Moldova a tratat cursa cât se poate de serios. A fost primul care s-a întors, atunci când ceilalţi nu ajunseseră nici măcar la sfertul distanţei.

A doborât recordul de anul trecut la proba de 10 kilometri: 35 de minute, faţă de 46 de minute, cel mai bun timp din 2014. Gheroghe lucrează de 28 de ani ca pomier şi a reprezentant Clubul Sportiv Pompierul din Constanţa. S-a clasat al treilea dar este pentru prima oară când aleargă pe nisip.

Gheorghe Romaşcanu: "Sunt campion mondial în Irlanda, acum doi ani, vicecampion în SUA, în 2011, la proba de 5 km."

Două concurent neobişnuite ne-au atras atenţia. Este vorba despre Jolie şi Elma, un coker şi un rottweiler care au alegrat alături de stăpâni la proba de 10 kilometri.

"E primul nostru concurs. am zis, cadou de ziua mea, la 33 de ani, o cursă de 10 kilometri. Cum s-a descurcat? Foarte bine! Bravo, Jolie!", a spus o concurentă.

Cursa Family Run a fost necompetitivă, scopul ei fiind de a promova sportul în familie.

Daniel Antonaru, organizator: "Ne bucurăm că prin intermediul maratonului reuşim să promovăm litoralul românesc la nivel internaţional".

Banii strânşi în urma acestui eveniment vor fi folosiţi pentru proiecte destinate celor 60 de copii care suferă de autism şi de care are grijă o fundaţie din Constanţa.

reporter: Oana Manoilă

operator: Victor Niţă