Sari la conținut

A fost interceptat telefonic. Nicuşor Constantinescu este supărat pe apropiaţii săi

Din discuţii reiese faptul că Nicuşor Constantinescu le impută jurnaliştilor că nu au publicat articole care să-l disculpe în faţa opiniei publice faţă de acuzaţiile de corupţie aduse de procurori.

Nicuşor Constantinescu: Mă, ţi-am mai spus de câteva ori şi nici nu mai te sun, mă, şi nici nu mai dau nicio relaţie! Eu nu vă spun vouă ce aveţi de spus, dar dacă eu sunt acuzat, că pe baza de licitaţie publică v-am plătit bani vouă, la TV Neptun, şi la alte… şi voi nu scrieţi nimica, înseamnă că ne meritam soarta, mă ! Toţi!!!

Monalisa Popa: Am înţeles, o să dam…

Nicuşor Constantinescu: Astăzi, astăzi, când vorbim, este joi, da? 12 martie, sunt din 19 februarie arestat!!! Trebuia scris în fiecare zi, a 11-a zi, a 15-a zi, ce se întâmplă cu proiectul ăla, ce se întâmplă cu minciunile alea? Ce, dau ieri "Evenimentul Zilei", tu nu vezi ce scriu? Din rechizitoriul meu? Că am vorbit eu cu avocatul lu`… Mocanu, adică eu nu am voie să vorbesc cu avocatul Mocanu, care e şi avocatul meu, să-l întreb: 'Mă, cine l-a judecat pe prietenul meu Strutinsky Sorin al meu, care e de 30 de ani, aţa cum am spus în conferinţa de presă?!'

Monalisa Popa: Nu e niciun secret…"

sursa: Rechizitoriul DNA

În plus Nicuşor Constantinescu îl apostrofează pe purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa că nu le-a dat ziariştilor documente care ar putea dovedi nevinovăţia lui.

Nicușor Constantinescu: N-ai văzut nimica, mă !!! Au scris unii în ziar, o pagină jumate şi atât !!! Ai văzut o... Şi-ai mai văzut o emisiune de un sfert de oră în care a vorbit Victor Radu de 2 lei ! Aia ai văzut tu !

Gabriel Diceanu: Şi ştiri…

Nicușor Constantinescu: Ce-am văzut şi eu! Da? Atât !!! Nu-i normal să fie o campanie zilnică, mă, băiatule ??? Ţi-am explicat româneşte!

Gabriel Diceanu: Da, dom'le, am înţeles, o să se facă !

sursa: Rechizitoriul DNA


Nicuşor Constantinescu s-a ales cu un nou dosar instrumentat de procurorii DNA Cosntanţa. El este acuzat, alături de alte trei persoane, de abuz în serviciu, conflict de interese şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa este acuzat că a prejudiciat bugetul instituţiei cu peste 8 milioane de euro. Concret, anchetatorii îi impută faptul că ar fi sponsorizat ilegal, mai multe cluburi sportive, printre care şi HCM Constanţa, campioana României la handbal.

În aceeaşi cauză este cercetat şi Cristian Zgabercea, consilierul personal al lui Nicuşor Constantinescu. El este acuzat că nu a înregistrat în acte impozitul pe venit al Fundaţiei Fantasio şi a întocmit fictiv contracte de sponsorizare pentru organizarea Festivalurilor de muzică uşoară şi populară din Mamaia.

redactor: Anca Medrea