A început bacalaureatul. 6.400 de adolescenţi sunt în febra examenelor

Data publicării:
elevi -mfax

foto: arhivă

Proba orală la limba şi literatura română a început dimineaţă, la ora 9.00 iar absolvenţii claselor a XII-a au fost programaţi, câte şase, din oră în oră. Norocoşi au fost cei din primele serii, pentru că au scăpat repede de emoţii. Mulţi dintre ei au ieşit zâmbitori din examen şi s-au lăudat că subiectele au fost uşoare.

Absolvenţii de liceu programaţi în seriile următoare au avut timp să se gândească serios asupra subiectelor pe care şi le-ar dori, dar şi asupra viitorului lor.

Pentru această primă probă s-au înscris 5.266 de candidaţi, din totalul celor 6.492 de absolvenţi ai claselor a XII-a care susţin, în această vară, examenul de bacalaureat.

Alina Niţu, inspector de specialitate, ISJ Constanţa: În perioada 8-10 iunie o să avem competenţele lingvistice de limbă şi literatură română, 10-12 - limba maternă care se susţine la Colegiul Naţional Kemal Attaturk din Medgidia

În perioada 15-19 iunie se vor desfăşura competenţele digitale iar între 22 şi 26 iunie, competenţele într-o limbă de circulaţie internaţională. După data de 29 iunie, vor începe probele scrise din cadrul examenului de bacaluareat, cu primul test la limba şi literatura română.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri