A început postul Ramazanului

Data publicării:
ramazan

Timp de 30 de zile, musulmanii se dedică trup şi suflet comuniunii spirituale cu Allah, cele patru săptămâni fiind petrecute în abstinenţă totală şi rugăciuni. Dimineaţa merg la slujbă acolo unde recită împreună cu imamii versete din Coran.

"Noi trebuie să ne reculegem şi, bineînţeles trebuie să fim mai răbdători, faţă de cei din jurul nostru. Postul are o semnificaţie deosebită pentru noi, ca musulmani, şi, din punct de vedere medical este o reînnoire a metabolismului, iar omul postind se apropie mai mult de Dumnezeu şi înţelege situaţia celor nevoiaşi." declara Yusuf Murat, muftiul Cultului Musulman din România

Erteck Artacan, are 26 de ani, este din Turcia şi a venit în România, în 2010, împreună cu familia sa. Administrează un fast food cu preparate turceşti. În perioada Ramazanului doar îi ajută pe angajaţi să prepare mâncarea clienţilor, pentru că postul îl ţine cu sfinţenie.

"E cald, e foarte cald. şi cu ajutorul lui Dumnezeu, dăm şi noi cu apă pe faţă, facem şi noi o pauză, într-o oră, jumătate de oră, facem pauză 10 minute şi aşa ţinem şi noi post 14 ore." spune Ertek Atakan, administrator fast food

Postul Ramazanului este un act de pietate şi recunoştinţă faţă de Allah, cel care i-a revelat Profetului Muhammed, Coranul. Tradiţia islamică spune că tot în această perioadă porţile paradisului sunt deschise, iar cele ale iadului se închid. 70 de mii de musulmani trăiesc numai în Dobrogea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri