Sari la conținut

A jucat banii de întreţinere la păcănele. Un administrator de bloc din Mangalia este acuzat de furt

Oamenii spun că administratorul încasa banii şi îi dădea, fără niciun proces verbal, soţiei preşedintelui Asociaţiei de Proprietari numărul 129. Locatarii sunt revoltaţi, mai ales că preşedintele a locuit în acelaşi bloc timp de peste 10 ani şi toţi credeau că este un om corect.

Pentru că preşedintele a avut probleme cu banii, şi-a vândut apartamentul şi nu mai locuieşte în oraş. Proprietarii au decis să îl schimbe şi l-au propus de Valentin Rînzescu. Acesta a descoperit totul după ce a trecut pe la firmele de salubrizare, furnizorii de apă caldă şi căldură să vadă dacă asociaţia este la zi cu dările. A descoperit restanţe în valoare de 78.000 de lei, încă din anul 2009.

Săptămâna trecută, după ce a fost tras la răspundere, preşedintele asociaţiei a plătit 37.000 de lei din datorie, dar au mai rămas 41.000 de lei către firma care asigură încălzirea şi apa caldă. Pe faţadele blocului Y2 au fost deja lipite avertismente că furnizarea căldurii este... temporară. 

Am încercat să luăm legătura cu preşedintele asociaţiei dar, la telefon a răspuns soţia sa: "Doamnă, nu pot să vă dau niciun fel de informaţie dumneavoastră. Îmi cer scuze. O zi bună!"

Societatea care frunizează apă caldă şi căldură are de recuperat, în total, 300.000 de lei de la asociaţiile de proprietari. În majoritatea cazurilor, preşedinţii şi administratorii au decis că este mai bine să "ivestească" banii în Loto şi jocuri de noroc

Până la finele săptămânii, preşedinţii datori trebuie să vireze banii. În caz contrar, vor fi acţionaţi în instanţă.

Dan Georgescu, administrator firmă încălzire: "Dacă se dovedeşte că vina este exclusiv a preşedintelui de asociaţie, cetăţenii vor beneficia în continuare de agentul termic, cu rugămintea ca, acolo unde preşedinţii de asociaţie nu.şi fac treaba, să îi schimbe."

Anul trecut, firma care furnizează căldură a recuperat, în Instanţă, 60.0000 de lei de la un administrator care a recunoscut că a jucat banii la Loto. Persoana respectivă şi-a vândut casa pentru scăpa de închisoare. Cu toate acestea este în continuare administratorul aceleiaşi asociaţii de proprietari.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru