A sunat alarma, la Mangalia! Autorităţile au testat sistemul de alertă, iar oamenii nu au reacţionat

Data publicării:
alarma mangalia1

Mangalia şi-a testat sistemul de alarmă pentru situaţia în care oraşul ar fi fost lovit de un dezastru natural. Unul din scenariile plauzibile ar fi cel al unui cutremur şi asta mai ales că Mangalia este cel mai apropiat oraş românesc de zona seismică Şabla, din Bulgaria. Cu toate acestea, sirena asurzitoare a atras cu greu atenţia oamenilor.

"Ce v-a trecut prin minte când s-a auzit alarma? M-am uitat aşa sus pe blocuri şi ochii mei au fost spre bancă!! Ce bancă, banca din parc? Nu domle banca asta, banca!! pentru că se întâmplă multe chiar şi în timpul zilei nu vedeţi?!!", a spus una dintre localnice. 

Dacă suna alarma, unde vă ascundeţi

În caz de cutremur, alarma sună de trei ori câte 32 de secunde, iar trecerea pericolului este semnalizată prin acţionarea alarmei vreme de două minute. Oamenii aflaţi pe stradă se pot adăposti în buncărele special amenajate pentru astfel de situaţi şi semnalizate printr-un triunghi albastru pe fond galben.

Claudiu Năstase, inspector de protecţie civilă: "Se efectuează o acţiune pe linie de verificare a sistemelor de alarmare a populaţiei în caz de evenimente deeosebite. Este vorba de sirenele aflate pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia. Este vorba de 8 sirene". 

În concluzie, sistemul de alarmă al oraşului este perfect funcţional. Mai rămâne ca locuitorii oraşului să înveţe că sunetul sirenei poate vesti un real dezastru.

reporter: Liviu Burghelea
operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri