Acuzaţii de malpraxis. O femeie luptă cu sistemul sanitar dupa moartea bebeluşului său

Data publicării:
IMG 0010

Chinul femeii a început la patru zile după ce s-a externat din spitalul privat în care a adus-o pe lume pe Sara. Fetiţa a primit nota 10 la naştere şi părea că nu are probleme de sănătate.

După ce s-a externat, micuţei i s-a declanşat icterul, o afecţiune destul de frecventă la bebeluşi. Mama s-a speriat şi a dus nou-născutul la o clinică privată de urgenţă. Dar medicii au refuzat să o consulte, pentru că era prea mică şi au trimis-o la Spitalul Judeţean.

Acolo au aprut primele complicaţii. Femeia susţine că bebeluşul a început să se simtă rău după ce i-a fost administrat un antibiotic puternic.

Adelina Iacob, mama fetiţei: "Zilele treceau, copilul avea un alt diagnostic. Malformatii peste malformatii, desi in prima zi s-a facut eco si doar o vezica cu peretii ingrosati, analizele bune, doar cu o uree marita."

foto: arhiva familiei Iacob

Starea de sănătate a copilului s-a degradat de la o zi la alta, susţine femeia, care spune că fetiţa era ţinută într-un salon friguros, cu geamul deschis.

Adelina Iacob, mama fetiţei: "Incubatorul stătea în cameră, gol. Au adus nişte pungi, cu apă caldă, ca pe vremuri, să-mi încălzească copilul"

Cum starea ei se agrava, medicii au intubat-o şi i-au administrat tratament mai puternic. Pentru că nu vedeau niciun progres, părinţii fetiţei şi au telefonat la toate spitalele din ţară ca să le transfere copilul acolo.

Silviu Eugen Iacob, soţul femeii: "Am sunat peste tot: Timişoara, Cluj, Bucureşti să căutăm un spital şi toţi ne spuneau că în starea în care a ajuns, cu aparatul acela de respirat nu poate să ne primească"

Georgiana Bunget, sora Adelinei: "Am fost luaţi la mişto, goniţi de pe secţie să nu intervenim."

În tot timpul cât a stat în spital, Adelina Iacob nu a avut niciun fel de condiţii, lucru pe care îl recunosc şi femeile internate acum în spital.

Georgeta Ciuculin, mama Adelinei: "Aveau nişte jgheaburi în care se spălau copiii şi mamele. ea nu avea nicio şansă să se spele, cum era operată, acolo."

"E mizerie, nu mai este cum era înainte, cred că de sus pornesc toate problemele", a spus o femeie internată actualmente în spital.

În ultima zi de viaţă a Sarei, după zeci de intervenţii telefonice, mama copilului susţine că s-a aprobat transfer cu elicopterul SMURD la Bucureşti. Prea târziu. Fetiţa a murit între timp şi a fost dusă la morga Spitalului.

Adelina Iacob, mama fetiţei: "Copilul a fost găsit într-o cutie de deşeuri toxice, măcelărit în ultimul hal MUSCA cu o branulă în gât."

Femeia a făcut plângere la Colegiul Medicilor din Constanţa. A primit după doi ani răspuns: nu se susţin acuzele de malpraxis. Dar pentru că unul dintre medici este membru în acest organism, cazul a intrat în atenţia Colegiului medicilor din Capitală.

Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor: "Doctorul acuzat nu a dorit să acorde interviu, dar ne-a spus, la telefon, că fetiţa era grav bolnavă de la naştere şi că el nu a pus niciun diagnostic."

reporteri: A.Medrea, A.Borş
imagine: C.Vârban, M.Ciobanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri