Sari la conținut

Admiterea la facultăţile de medicină şi medicină dentară va fi diferită în sesiunea iulie-septembrie 2015

Pentru admiterea la Facultatea de Medicină

· La programul de studii Medicină, examenul include o probă scrisă, totalizând un număr de 100 de întrebări din două discipline studiate în liceu: Biologie (într-o pondere de 75%) şi Chimie organică sau Fizică, la alegere, (într-o pondere de 25%).
· La programul de studii Asistenţă Medicală Generală, examenul include o probă scrisă, totalizând un număr de 60 de întrebări din disciplina de Biologie.
· La programul de studii Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, admiterea se face prin concurs de dosar. Criteriul de admitere: media de admitere este media de bacalaureat.

Pentru admiterea la Facultatea de Medicină Dentară

· La programul de studii Medicină Dentară, examenul include o probă scrisă, totalizând un număr de 100 întrebări din două discipline studiate în liceu: Biologie (într-o pondere de 75%) şi Chimie organică sau Fizică, la alegere, (într-o pondere de 25%).
· La programul de studii Tehnică Dentară, ponderea notei la proba de aptitudini este de 50%, iar restul de 50% este reprezentat de media examenului de Bacalaureat.

În prezent, se lucrează la actualizarea bazei orientative de date, cu subiecte pentru admiterea 2015, pentru Facultățile de Medicină și Medicină Dentară, acestea urmând a fi postate pe site-urile facultăților, transmite conducerea Universităţii.