Adolescenta salvată a murit. Trei fete au fost purtate de valuri, în larg, la Năvodari şi numai două au supravieţuit

Data publicării:
valuri cu turiste

sursa foto: stopco2.ro

Deşi vântul bătea cu putere, fetele s-au aventurat pe mare, cu salteaua.

Una dintre ele a reuşit să ajungă înot, pe ţărm. În tot acest timp, rudele strigau disperate după ajutor. Pe plajă, însă nici urmă de salvamari.

Secundele treceau cu repeziciune, în defavoarea celorlalte două fete, care se luptau disperate cu valurile. Un localnic le-a văzut şi s-a dus cu ski jetul spre ele.

Ciprian Voicu, salvator: "Pe una am apucat-o, era cu gura în sus, puţin se vedea, cealaltă era cu capul în jos. Fata din spate a încercat să o ridice de păr, a scăpat-o, mi s-a oprit şi mie skijet-ul, am întors înapoi...era moartă!"

Un pescar a intrat în apa rece şi a înotat până la cea de-a treia victimă. A găsit-o şi a adus-o la mal cu barca prietenilor săi care pescuiau în apropiere.

Ene Marin Ribalcă, salvator: "M-am scufundat şi am scos copilul la suprafaţă. Eram cam.... Aţi pus-o în barcă şi aţi adus-o la mal? Nu, după aceea a venit barca."

O oră s-au chinuit medicii SMURD să o readucă la viaţă. Până la urmă, fata şi-a revenit şi a fost dusă la spital, cu Ambulanţa. Inima fetei a cedat, după câteva ore. Acesta este cel de al treile caz de înec în Marea Neagră din sezonul estival 2014.

operator: Poliana Căpitan
reporter: Alex Brînzaru

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri