Sari la conținut

Adrenalină pe două roţi. "Lupii de mare" şi-au turat motoarele la "Seawolves Bike Fest" 

Încolonaţi şi escortaţi de motocicliştii de la serviciul rutier, bikerii au defilat prin staţiune şi au făcut apoi şi un tur al oraşului Constanţa.

În Mamaia, au venit cu sutele din ţară şi străinătate, cu motoare de viteză sau choppere, modificate sau personalizate. Ionuţ a venit din Pitesti.

Recunoaşte că a mers cu viteză, dar îl ajută şi motocicleta: o bijuterie pe două roţi şi la propriu, şi la figurat. L-a costat... 30.000 de euro!

Ionuţ-Adrian Donţu, motociclist: "Are marşarier, încălzire în scaunde, mânere încălzite. E un fel de unicat în România."

Un împătimit al motoarelor este şi directorul Compexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. A dat 8.000 de euro pe motocicleta care poate ajunge la o viteză impresionantă: 240 de kilometri pe oră.

Însă directorul este atent şi merge...legal. Angajaţii lui s-au obijnuit cu motorul, iar zgomotul lui îi avertizează că...vine şeful!

Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii: "Cu bicicleta nu le prea place că apar brusc, repede şi le fac control. Cu motorul, mă aud."

"Legendaru`", căci aşa îl ştie toată comunitatea bikerilor, este veteranul festivalului. Primul motor l-a primit de la părinţi când avea 12 ani: o mini Mobra. În timp, pasiunea s-a dezvoltat şi a avut o impresionantă colecţie: 13 motocicelte vechi.

Legendaru', biker: "Toate sunt de suflet. Nu există. Pe toate le iubesc la fel. Şi această motocicletă? Am achiziţionat-o din Spania. un Vulcan de 500, foarte bun".

Seawolves Bike Fest s-a încheiat, însă organizatorii unor astfel de petreceri tematice spun că vor pune la punct şi alte întâlniri ale bikerilor, în ţară.

reporter: Oana Manoilă
reporter: Alexandru Brânzaru

editor web: Anca Medrea