Sari la conținut

All inclusive şi la Eforie Nord. În total, 10 hoteluri pe litoral oferă pachete de vacanţă cu toate serviciile incluse

 

Pachetele all inclusive la acest complex hotelier includ cazare, micul dejun, prânzul şi cina, precum şi produse de patiserie între două mese. În plus, la piscină, turiştii nu plătesc niciun leu pentru sucuri, apă, bere, vin sau băuturi spirtoase. Toate aceste facilităţi îi costă de la 320 lei în sus.

Sistemul all inclusive este preferat îndeosebi de familii cu copii care vor să cumpere pachete cu toate facilităţile incluse: locuri de joacă, piscine, spaţii de relaxare şi trei mese zlnic.

Doru Cătineasă, bucătar: "În fiecare zi oferim o gamă variată de produse care se prepar toate în bucătăria noastră, cel puţin 5-6 sortimenete de garnituri la fiecare masă."

Administratorii de hoteluri din sudul litoralului se plâng că nu sunt ajutaţi suficient de autorităţile locale pentru a dezvolta o infrastructură all inclusive.

Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia: "Să se facă o analiză pe fiecare agent economic să se vadă ce îi lipseşte: îi lipseşte parcarea, , piscina, spaţiu verde, locuri de joacă pentru copii. Până nu rezolvăm aceste probelEME, aşa cum au făcut-o alte ţări, nu puteM vorbi de all inclusive linear."

Pe litoralul românesc, primele hoteluri all inclusive au fost deschise în staţiunea Mamaia. În total, 10 unităţi de cazare practică acest sistem.

reporter: Marieta Iorga
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea