Amendă pentru un chiştoc aruncat pe geam. Sancţiunile pornesc de la 400 şi ajung la 800 de lei

Data publicării:
imag politia locala

sursa: facebook/Politia Locala Constanta

Acesta este doar unul dintre şoferii care zilnic aruncă muncurile de ţigară sau resturi alimentare pe geamul maşinii. Din acest motiv, poliţiştii locali au pornit la vânătoare de şoferi necivilizaţi. I-au înregistrat pe camerele video din dotare şi au postat filmuleţele pe o reţea de socializare.

Daniel Bratu, şeful Poliţiei Locale: "Se vede cu claritate faptul că un conducător auto după ce a terminat de fumat îşi aruncă restul de ţigară pe carosabil, deşi bănuim că vehicolul este dotat cu scumieră."

Dar poliţiştii locali nu s-au limitat doar să constate şi au trecut la măsuri mai drastice. Dacă până acum poliţiştii doar i-au avertizat pe şoferi, de azi înainte vor şi pune în aplicare legea. Au demarat o campanie pentru depistarea şoferilor neglijenţi şi au împărţit amenzi.

Daniel Bratu, şeful Poliţiei Locale: "Este normal să avem un oraş curat şi de multe ori au obseravat în special în zona intersecţiilor conducători auto care găsesc timp să-şi facă curat în vehicule şi aruncă conţinutul scrumierelor, resturile de la ambalaje de la pachetele de ţigări, pe stradă."

Sancţiunile sunt mari: pornesc de la 400 şi ajung la 800 de lei. De la începutul campaniei 12 şoferi au primit amenzi de la poliţiştii locali.

reporter: Annabelle Borş
operator: Cătălin Vârban

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri