Sari la conținut

Amenzi pentru administratorii de plajă. Riscă amenzi de până la 20.000 de lei dacă nu îşi amenajează plajele

Nisip curat, şezlonguri frumos aliniate pe nisip şi beach baruri pregătite să-şi întâmpine clienţii.

Aşa ar trebui să arate plajele de pe litoralul românesc de pe întâi mai adică de la debutul sezonului estival.

Daca acest lucru nu se va întâmpla, operatorii de plajă care nu şi-au făcut treaba vor fi amendaţi de Autoritatea Naţională Pentru Turism.

Proprietarii şi concesionarii de plajă Spun însă că mai întâi ar trebui rezolvate problemele din spatele cortinei: chiria prea mare şi modul în care arată staţiunile acum deşi ei plătesc foarte mulţi bani pentru serviciile de curăţenie.

Anca Nedea, administrator plajă: "Ar trebui toţi, la 1 mai, să ne prezentăm onorabil în faţa clienţilor care plătesc, dar cred că ar trebui să fim şi sprijiniţi înainte să ni se bage pumnul în gură, cu ghilimelele de rigoare, şi ăa ni se ia din nou bani din buzunar ar trebui să vedem dacă si autoritatile isi indeplinesc obligatiile si daca nu o fac noi putem sa ii amendam

Nicoleta Cornescu, administrator plajă: "Cum în România nu se poate face nimic decât forţat suntem forţaţi să facem treaba şi asta înseamnă ca vor veni turiştii şi vor fi siguri că vor găsi plajele amenajate din punctul meu de vedere este un lucru bun". 

Chiar dacă mai sunt puţin peste trei săptămâni până la debutul sezonului, pe plajele din Mamaia utilajele şi constructorii lipsesc cu desăvârşire. Aşa că turiştii dar şi localnicii nu cred că litoralul românesc va arăta cel puţin decent pe întâi mai.

Chiar dacă o mare parte din litoral arată ca un şantier, agenţii de turism speră ca în minivacanţa de 1 mai aproape 40.000 de turişti să vină să se ditreze şi să se relaxeze la mare.

reporter: Anamaria Stoica
operator: Matei Ghioc 

editor web: Anca Medrea