Apartamentele noi, mai scumpe. Cu toate acestea sunt mai avantajoase decât cele vechi

Data publicării:
blocuri

Apartamentele noi sunt mai scumpe şi în unele cazuri nu foarte bune din punct de vedere calitativ. Aceasta este realitatea pieţei imobiliare constănţene, însă, cu toate acestea, majoritatea cumpărătorilor îşi îndreaptă atenţia către apartamentele construite în ultimii ani.

Ioan Ududec, agent imobiliar: "Principalul dezavantaj este că orice apartament nou costă mai scump decât un apartament vechi. În general un apartament nou se vinde la preţul de cel puţin 800 de euro mp plus TVA şi la suprafaţa construită în timp ce la un apartament vechi se cumpără la 800 de euro mp suprafaţa utilă. diferenţa este de 15-20 la sută".

Pe de altă parte, apartamentele noi generează şi avantaje la capitolul costuri de întreţinere şi încălzire.

Ioan Ududec, agent imobiliar: "Nu se mai fac apartamente foarte mari pentru că oricine cumpără se gândeşte şi la întreţinere. În blocurile noi există centrale proprii pe gaz şi ăsta este un avantaj".

Spre deosebire de apartamentele vechi, în blocurile nou construite contractele pentru apă, electricitate sau gaze, sunt individuale şi fiecare proprietar plăteşte exact ce consumă fără să depindă de vecini în vreun fel. Aşa se face că cine ar vrea să cumpere, optează pentru locuinţele noi.

În Constanţa, valoarea medie de listare pentru apartamentele noi şi vechi scoase la vânzare s-a diminuat cu 0,5% în februarie, de la 853 la 849 de euro pe metrul pătrat util, astfel că preţul mediu este cu 2,9% mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

reporter: Liviu Burghelea
operator: Cristi Caciauna

edtor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri