Aplicații pentru smartphone-uri. Studenții Universităţii Ovidius din Constanța au dezvoltat platforme online

Data publicării:
digi storage

Aplicația „cloud", cum este numit softul de stocare online, a fost creată exclusiv de studenții din anul al II-lea al Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universtității „Ovidius".

Ei au beneficiat de suportul tehnic al unei corporații importante, iar acest lucru a ușurat munca tinerilor, care, astfel au dispus de o platformă virtuală.

Printre cei care au lucrat la proiect se numără și Marian, care de mic este pasionat de calculatoare și care la cei 21 de ani deja se gândește la o carieră în domeniu, alături de colegul său Alexandru.

Marian Iordăchiță, student: "Trebuie să muncești în echipă deoarece sunt tehnologii și este un volum de muncă destul de mare și de unul singur este destul de greu să reușești să dezvolți un cod care să se materializeze într-o aplicație."

Alexandru Constantinescu, student: "Aș vrea să activez și în cadrul unei firme, în cadrul unui colectiv, să mă dezvolt personal și profesional pe această nișă. Să capăt experiență pe care să o pot aplica în proiectele mele viitoare. "

De îndrumarea celor doi studenţi s-au ocupat profesorii de specialitate din cadrul Facultăţii de matematică-Informatică.

Dragoș Sburlan, conf. dr Facultatea de Matematică-Informatică: "Sunt convins că această experiență le va folosi foarte mult, este un început de drum pentru ei și cred că vor continua foarte bine."

Eugen Zaharescu, decanul Facultății de Matematică-Informatică: "Ei au prevăzut în planul de învățământ obligatoriu aceste stagii de practică, dar începând din acest an într-adevăr ele se vor restructura și se vor realiza în condiții cât mai aproape de viața reală, de lumea reală economică și socială."

Studenții vor avea parte de programe asemănătoare până în ultimul an de facultate.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri