Aquapark în tabăra de la Năvodari

Data publicării:
4

După cum se observă pe acest plan, există o zonă de piscină interioară, zonă de şezlonguri, o mică insulă în interior și un foişor.

Constructorul a săpat primele şanţuri pe 10 martie. Trebuie să se grăbească, pentru că nu mai are decât nouă luni la dispoziţie să ridice colosul care se întinde pe aproape 2 hectare de pământ.

Vasile Moruzi, consilier local al Primăriei Năvodari: "Este obligatoriu să fie gata până în decembrie. Are termen de finalizare 31 decembrie 2015".

Construcţia va costa aproximativ 6,5 de milioane de euro. Jumătate din bani sunt fonduri europene. Centrul de distracţii va cuprinde multe piscine şi centre wellness.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "În această zonă părăsită a taberei de copii din Năvodari se va ridica centrul de agrement. Pe cei 17.000 de mp se vor construi terenuri de tenis, de fotbal, dar şi mai multe bazine exterioare şi interioare."

Scopul proiectului este de a revitaliza tabăra de copii, în care nu s-au făcut niciodată investiţii majore. În doar câteva dintre spaţiile de cazare a fost schimbat mobilierul şi s-a zugrăvit.

Restul au fost lăsate în paragină. Acum, numai 600 de copii pot fi cazaţi aici.

Din 1959, când a fost construită, până la începutul anilor 2000, când a început declinul taberei, din cauza unei privatizări nereuşite, anual mergeau acolo, în vacanţă, în jur de 14 mii de copii.

Pe malul canalului Dunăre-Marea Neagră un alt proiect pe fonduri europene are termen de finalizare pe 29 iunie 2015. Este vorba despre piaţa de peşte. Clădirea imaginată ca o păstrugă va adăposti restaurante, birouri şi piaţa de desfacere pentru produsele de peşte.

Valoarea acestui proiect se ridică la 1,5 milioane de euro, cu o contribuţie de 98% a Uniunii Europene.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri