Arme confiscate. Peste 20 de puşti şi pistoale au fost descoperite la 24 de percheziţii

Data publicării:
arme

10 maşini de poliţie şi zeci de mascaţi au descins la locuinţele din Constanţa ale celor bănuiţi că aduceau arme din străinătate, în România. Bulgaria era ţara de unde se aprovizionau cu puşti şi pistoale de vânătoare.

Le ascundeau în bagaje şi când ajungeau la vamă erau foarte degajaţi, ca să nu dea de bănuit. De ce Bulgaria? Pentru că acolo regimul permisiv al armelor i-a tentat pe cetățenii români.

Marius Murea, comisar-șef IGPR: "Regimul de vânzare în Bulgaria a armelor neletale fiind la liber."

Cercetările comune ale polițiștilor români și bulgari au dus la cele 24 de percheziții din judeţul Constanţa. Dar descinderi au avut loc şi în ţară. 22 de arme au fost ridicate în total de la suspecţi. Dintre ele, doar 4 sunt letale, iar o parte arme albe. Constanța a ținut capul de afiș, cele mai multe puşti şi pistoale fiind găsite la malul mării.

Bogdan Despescu, inspector-șef IPJ Constanţa: "Au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării 14 arme, din care 13 neletale. Totodată au fost identificate și ridicate și arme albe, arme albe care puteau fi folosite de către persoanele pe care le-am vizat la săvârșirea unor infracțiuni cu violență. "

10 persoane au ajuns la audieri şi sunt cercetate pentru deținearea ilegală a armelor și nu pentru folosirea acestora.

Reporter: Paul Greavu
Operator: Alexandru Șerbănescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri