Au donat sânge pentru hrana câinilor

Data publicării:
au donat sange

 

Revoltaţi, voluntarii vor să împiedice cu orice preţ eutanasierea animalelor fără stăpân, iar pentru asta plătesc cu propriul sânge.

Îşi doresc mult ca această iniţiativă să scoată din starea de amorţeală autorităţile şi să se mobilizeze pentru a salva viaţa câinilor comunitari.

Cei implicaţi în proiect spun că nu se vor opri aici, ba chiar au început demersurile pentru înfiinţarea unui ONG ca să poată promova adopţia la distanţă.

Cristina Andrei, iubitoare de animale: "Lunar, un om poate să adopte, printr-un contract de adoptie, în cadrul adapostului respectiv, un animal şi va plăti o suma lunară pentru întretinerea acelui animal".

Iubitorii de animale trag un semnal de alarmă şi îşi doresc sterilizarea inclusiv a câinilor din curţile oamenilor.

Militanţii pentru drepturile animalelor spun că multe patrupede provin din înmulţirea necontrolată a acestora care, ulterior, sunt abandonate pe străzi.

Bonurile valorice pe care le-au primit în urma donarilor de sânge le-au folosit pentru a cumpara 200 kg de hrană pentru câinii comunitari. Mâncarea va ajunge mâine în faţa Primăriei.

Tot atunci, iubitorii de animale speră să intre în audienţă la viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădau, pentru a-i sprijini în proiectului lor.


reporter: Loredana Vesparu
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri