Au început controalele pe litoral. Inspectorii sanitari au primit ajutoare din ţară

Data publicării:
controale hoteluri

Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică au fost repartizaţi în Mamaia, Eforie, Techirghiol, Costineşti şi Vama-Veche-2 Mai.

Primele controale au fost făcute în Mamaia. Inspectorii au vrut să ştie ce condiţii de cazare au turiştii şi cum le este servită masa. Au verificat camerele, piscina, barul, bucătăria și restaurantul unui hotel de două stele.

Dr. Cristina Lepăr, medic primar ISS Constanța:  "Se întrunesc toate codițiile igienico.sanitare și se respectă toate cerințele igienico-sanitare. Nu am găsit deficiențe. Persoanlul angajat are analizele medicale, are cursuri de igienă."

Și turiștii sunt mulțumiți de condițiile oferite și spun că raportul preț calitate este destul de echilibrat.

Marinela Codrescu, recepționer: "Au venit cei de la Direcția Sanitară, cum vin în fiecare an. Au vrut să vadă condițiile în care se prepară mâncarea și piscina care este inaugurată de doi ani de zile și, ca de fiecare dată am trecut cu brio."

Controalele în stațiuni se fac în fiecare sezon estival iar scopul principal este de a se reduce numărul cazurilor de toxiinfecție alimentară.

Sezonul anterior, medicii epidemiologi s-au confruntat cu cinci astfel de focare. Inspectorii sanitari îi sfătuiesc pe turiști să fie atenți, în primul rând, la: "calitatea alimentului, la modificarile organo-leptice. Dacă nu ebună de consum, să nu o consume.", a spus dr. Adrian Pavlov, inspector șef ISS Constanța.

Agenții economici care nu respectă condiţiile igienice riscă să fie sancţionaţi cu amenzi pornind de la 500 până la 50.000 de lei.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri