Sari la conținut

Au început pregătirile pentru Ziua Marinei

Aproape 20 de nave de luptă şi 3.000 de militari vor face spectacol pe mare şi pe uscat. Marinarii Forţelor Navale vor trage cu armele din dotare de pe vapoarele de luptă şi din elicoptere.

Dar înainte de această desfăşurare impresionantă de forţe, turiştii vor putea să vadă cum arată vapoarele militare în realitate, să urce la bordul lor şi să afle chiar de la militari ce înseamnă o misiune de luptă.

Acest lucru se va întâmpla sâmbătă, la Ziua Porţilor deschise care va cuprinde şi alte activităţi inedite pentru public.

Cdor. Mihai Panait, reprezentant Comandamentul Flotei: "Desfăşurarea unei multitudini de concursuri sportive, concursuri marinăreşti, expoziţii şi spectacole de fanfară şi ale formaţilor artistice cu care colaborează Cercul Militar Constanţa."

Ca în fiecare an, Ziua Marinei este aşteptată cu entuziasm de turişti. "Atmosfera, emoţia toate care te fac să te simti oarecum uimit. Eu sunt cadru didactic de meserie dar sincer chiar ma bucur de fiecare dată când văd oamenii la uniforma, la cravată, tot."

Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării: "Ziua marinei este o sărbătoare simbol a orasului Constanţa şi a marinei române, este o sărbătoare a noastră a tuturor constănţenilor care trebuie să respectăm marina română."

În fiecare an, de sărbătoarea Sfintei Marii, Forţele Navale, Terestre şi Aeriene celebrează Ziua Marinei Române. Sărbătoarea începe dis de dimineaţă şi se încheie la ora 22.00, când are loc parada retragerii cu torţe.

Reporter: Annabelle Borș
Operator: Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea