Sari la conținut

Automatul îţi dă voie să pescuieşti. La Tulcea, permisele se eliberează şi de la automate speciale 

 La Tulcea permisele pentru Delta Dunării se obţin la simpla apăsare a unor butoane.

Niculae Bucurică este un pasionat de pescuit şi a venit în Deltă tocmai din Ploieşti. Obişnuit sa aştepte şi câteva zeci de minute la ghişee pentru a primi documentul, azi a avut parte de o supriză: a primit actul în mai puţin de un minut.

Niculae Bucurică, pescar pensionar: "E foarte bine, adică să ne obişnuim să umblăm la el. Noi cum suntem la o vârstă. V-aţi obişnui pe viitor să umblaţi? Da, îmi dau seama, bagi aici, formezi numărul. E mai bine ca la ghişeu nu? E mai bine, da."

Mulţi alţi turişti şi iubitori de pescuit au încercat maşinăria în prima ei zi de funcţionare.

Avantajele aparatelor

Două astfel de aparate au fost inaugurate astăzi în Tulcea, iar daca ele vor avea succes, reprezentanţii Biosferei spun ca vor mai introduce automate şi la Murighiol şi Sulina.

Lucian Simion, guvernatorul ARBDD: "Făcând o evaluare ne-am dat seama că, datorită, greutăţii cu care se eliberau aceste permise, am pierdut 30-40% din încasările care ar fi putut să vină la rezervaţie."

Cei care ajung în Delta Dunării fără permis de acces sau fără permis de pescuit riscă amenzi care pornesc de la 70 de lei şi care pot ajunge chiar şi la 6.000 de lei.

Cele două automate de permise din Tulcea au costat aproximativ 30.000 de euro, iar bani provin din fonduri proprii.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban >