Autostrada Soarelui intră în reparaţii. Drumul spre mare se transformă în şantier 

Data publicării:
autostrada soarelui masini

Cei aproape 30 de kilometri de autostradă dintre Bucureşti şi Fundulea, acoperiţi cu plãci din beton, arată ca o sită. Reparaţiile vor costa 22 de milioane de euro, estimeazã şefii de la Drumuri.

Florea Dascălu, directorul general al CNADR: Soluţia care este deja aprobată este de frezare cu 8 centimetri a betonului de ciment şi înlocuire cu asfalt. Şi la vară când va fi nebunia cu mersul la mare, turiştii vor circula pe o autostradă reparată? Va fi şantier, şi lucrările se vor face sub circulaţie, cu asigurarea circulaţiei în condiţii corespunzătoare, se va lucra pe jumătate de cale pe fiecare sens

Potrivit ministrului Transporturilor, anul acesta 7 miliarde de euro, mare parte din ei împturmutaţi, vor merge în finanţarea proiectelor de construcţie de drumuri şi autostrăzi. Anunţul a fost făcut la finalul şedinţei de Guvern.

Ioan Rus, ministrul Transporturilor: MFP se va ocupa sa gaseasca spatiu in interiorul actualului regim fiscal, in 2014-2020, bani care vor proveni din imprumuturi bei, berd, institutii financiare si alte resurse financiare si din acciza pe carburanti, parte din ac acciza va intra direct in finantarea masterplanului general de transport al romaniei.

Pentru dezvoltarea infrastructurii, fie că vorbim de şosele de mare viteză, aeroporturi, căi ferate sau porturi, Bruxelles-ul ne pune şi el la dispoziţie peste 6,8 miliarde de euro. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri