Bacalaureatul virtual. Candidații au susținut astăzi proba de competențe digitale

Data publicării:
elevi -mfax

90 de minute au avut la dispoziție pentru examenul de competenţe digitale Concret: 15 minute pentru prima parte care a necesitat conexiunea la internet și 75 de minute pentru partea a doua a examinării, care a constat în lucrul efectiv cu calculatorul.

Daniela Flonder, director Liceul I.N. Roman: "Cred că această probă este pe placul candidaților, fiindcă fișa se rezolvă cu ajutorul internetului, și aici toți tinerii au o largă practică."

Adrian Burlacu, profesor de informatică: "Practic, candidații trebuie să știe tot din pachetul Microsoft Office, crearea de pagini web, generalități despre calculator."

Candidații s-au arătat încrezători, înainte de examen. După probă, mulți dintre ei au dovedit că nu au cunoștințe elementare:

"A trebuit să lucrăm în Excel, a trebuit să lucrăm în Word, în Powerpoint, să căutăm inițiale pe internet, niște detalii, oricum, destul de acceptabile subiectele."

"Dacă te întreb acum ce înseamnă WWW sau HTML, tu ce-mi zici? WWW, HTML, mă faceți de râs! Nu știu ce să zic."

Pe 23 iunie este programată evaluarea comepetențelor lingvistice la o limbă străină, urmând ca probele scrise să-i pună la încercare pe candidați de pe data de 30 iunie.

Reporter: Paul Greavu
Operator: Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri