Bani contra influenţă. Patronul restaurantului Beirut l-a denunţat pe poliţistul de frontieră

Data publicării:
cicerone dinca

foto: evz.ro

Cicerone Dincă este poliţistul de frontieră care ar fi pretins 22.000 de euro de la un om de afaceri libanez, cercetat pentru ucidere din culpă.

El l-a contactat pe patronul localului în care, anul trecut, au ars de vii trei angajate şi i-a spus că are un văr procuror la Galaţi care poate interveni pe lângă anchetatorii de la Parchetul General ca să-l scoată pe afacerist basma curată în dosar. Pentru acest serviciu, i-a cerut iniţial 300 de euro. Pe măsură ce întâlnirile lor erau mai dese, şi pretenţiile poliţistului creşteau.

Din stenogramă: 

Cicerone Dincă (poliţist de frontieră): "Douăș` două de mii e toată afacerea. De euro (...) Pot să iau banii. Mai departe, mă descurc io cu ei!"
George Karam (om de afaceri libanez): "Și banii cum să fie? Cash? Nu?"
Cicerone Dincă (poliţist de frontieră): „Cash!"

sursa: Evenimentul Zilei 

Procurorii DNA susţin că, pe 21 iunie, poliţistul îi cere omului de afaceri 2.000 de lei, echivalentul a 500 de euro. Banii urmau să fie plătiţi pentru o masă la un restaurant unde ar fi urmat să se vadă cu procurorul de la Galaţi şi cu persoana care ar avea influenţă asupra procurorului de caz.

Din stenogramă:

"Cicerone Dincă (poliţist de frontieră): Am vorbit cu el, l-am luat pe văr-miu, am fost la un șef de-al lor mare, de la București. Că așa coleg, vorbim ca și colegi, da' una e una, alta e alta. Aseară, ăsta, îmi zice: <<Îl ajut și la procuror, îl ajut și la judecător>> (...) „Ministru?"/„E mare, mare"

George Karam (om de afaceri libanez): Cum am înţeles de la dumneavoastră mai înainte, ministru… m-am gândit că…

Cicerone Dincă (poliţist de frontieră): E mare, e mare…"

sursa: Evenimentul Zilei

După şapte întâlniri şi mai multe discuţii telefonice, aşa cum apar în referatul DNA, patronul acuzat de ucidere din culpă îl denunţă pe poliţistul de frontieră, probabil după ce a văzut că nimic din cele discutate nu s-a concretizat.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: Pentru ca anchetatorii să nu-l declare vinovat pe patronul libanez, poliţistul de frontieră i-a cerut 22.000 de euro. Şi-au dat întâlnire în oraş, iar după ce poliţistul a luat banii, i-a pus în maşină. Nu ştia că procurorii DNA îi urmaăreau fiecare mişcare de la mică distanţă.

Prins în flagrant, Cicerone Dincă a fost reţinut, audiat şi apoi arestat preventiv pentru 30 de zile.

reporteri: Anca Medrea, Paul Greavu
operator: Alexandru Brînzaru 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri