Sari la conținut
News Alert

Bibliotecă publică la mall. Pot fi citite 3000 de volume care valorează 16.000 de euro

În locul unde goana după nou şi haine cât mai la modă primează, la etajul unui mall comercial din Constanţa a fost înfiinţată o bibliotecă publică.

Conceptul este nou în România și i-a atras încă de la început pe pasionaţii de cultură. Adina este una dintre aceștia şi a donat bibliotecii 141 de cărţi, strânse într-un an jumătate.

Adina Radu, donator: "Aceste cărţi mi-au oferit mie nişte momente de evadare mi-au oferit o oarecare stare sufletească şi am considerat că şi-au făcut treaba cu mine, acuma trebuie să se bucure şi alte persoane de ele."

Exemplul Adinei a fost preluat și de alţi cititori care au contribuit la colecţia bibliotecii.

Victor Maxim, manager de proiect "Constanţa Altfel": "Cărţile aşa cum am spus au fost donate de cititori şi de către edituri, avem şi nişte biciclete Pegas donate de către Constanţa Altfel. Toată lumea şi-a depus efortul şi a venit cu câte ceva ca acest concept de bibliotecă unică să se întâmple."

Printre cei prezenți în bibliotecă l-am întâlnit și pe Andrei Potlog. Este elev în clasa a 10 a la Colegiul de Artă Regina Maria şi studiază violoncelul. Acesta şi-a rupt din timpul lui pentru a-i încânta pe constănţenii care au venit să împrumute o carte, în mall.

Andrei Potlog, elev: "Este un lucru inedit care se potriveşte cu biblioteca pentru că este vorba de cultură. Mi s-a părut ok. Chiar a venit lumea şi m-a ascultat."

Cei 350 de metri patrati ai bibliotecii găzduiesc romane din toate domeniile. Alături de această colecție impresionantă de cărți, conexiunea gratuită la internet şi ambientul plăcut determină pe mulți să-şi mute biroul chiar în incinta bibliotecii.

Cartile de la bibilioteca pot fi imprumutate gratuit, pentru o saptamana, numai cu buletinul.

reporter: Annabelle Borş
operator: Alexandru Brînzaru