Blocaţi în nămeţi. Românii şi bulgarii au pus în scenă salvarea unor persoane înzăpezite, la Negru Vodă

Data publicării:
DESZAPEZIRE 1

Autorităţile au fost solicitate să intervină pentru degajarea Drumului Naţional 38 de la graniţa cu Bulgaria, blocat de două tiruri înzăpezite.

După ce misiunea a fost îndeplinită, utilijalele au înaintat până la graniţa cu Bulgaria pentru a da zăpada la o parte. În drumul lor însă au găsit o maşină zdrobită de un pom. Înăuntru se aflau trei persoane, aşa că a fost apelat numărul de urgenţă 112.

Mai bine de 15 de minute s-au chinuit pompierii să scoată maşina de sub copacul prăbuşit.

Maşina a fost decapotată, victimele au fost stabilizate şi transportate la spital. Şoferul maşinii contorsionate era însă inconştient.

Paramedicii au solicitat intervenţia elicopterului achiziţionat de Consiliul Judeţean Constanţa care a ajuns în nu mai puţin de 20 de minute.

La rândul lor, bulgarii au ieşit în întâmpinarea utilajelor româneşti. La nici jumătate de kilometru depărtare, bulgarii au găsit o maşină căzută într-un şanţ. În interior se aflau două persoane grav rănite. Autorităţile române şi bulgare au declarat că exerciţiul transfrontalier s-a desfăşurat fără probleme şi că echipele de intervenţie pot face faţă cu bine unei situaţii similare.

Dr. Ionuţ Cealera, director medical SAJ Constanţa: "Înseamnă salvarea vieţii, înseamnă o stabilizare rapidă, înseamnă o intervenţie urgentă şi transportul în condiţii optime la cel mai apropiat spital".

"Suntem foarte mulţumiţi pentru că suntem convinşi, că după realizarea acestui exerciţiu, suntem pregătiţi de a acţiona în condiţii de iarnă", a spus Dimitrav Mihaylov Petrov, primarul oraşului General Toshevo, Bulgaria.

Mai este de rezolvat un singur impediment pentru conlucrarea perfectă dintre autorităţile române şi cele bulgare: bariera de comunicare. Locaţia nu a fost întâmplător aleasă.

În iarna 2007-2008, Drumul Naţional 38 a fost blocat de nămeţi. Atunci, oraşul Negru Vodă fusese izolat timp de trei zile.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cătălin Vârban

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri