Căldură din energie solară. Animalele vor sta în spaţii încălzite modern

Data publicării:
ANIMALE

Copiii s-au întrecut într-un concurs de creaţie. Ei au trebuit să surprindă în imagini, sau machete, rolul soarelui în viaţa animalelor. Asta pentru a simboliza finalul unui proiect care va veni în întâmpinarea animalelor. Panourile solare au fost deja montate pe două clădiri.

Veronica Antone, preşedintele Scutului Cinegetic: "Vor servi drept centru de informare şi adăpost pentru animalele sălbatice aflate în dificultate."

După ce au lucrat ore întregi la micile lor opere de artă, câştigătorii au primit tablete şi diplome.

Sabina Doldea, câştigătoarea concursului de desen: "Am vrut să fac comuniunea dintre noapte şi zi, reprezentată prin soare şi lună şi prin pasăre."

Andrei Vieru, câştigătorul concursului de machete: "Este o pădure cu cai, care se plimbă liberi şi acolo este o balenă eşuată, deoarece acolo este doar întuneric şi viaţa nu se poate fără lumină şi întuneric."

Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii:"A fost foarte interesant, ce să zic, sunt viitorul nostru. Toţi copiii au înţeles şi toate desenele, proiectele, micile lor proiecte au venit şi au completat mai marele nostru proiect."

În curând va fi gata şi platforma online de asistenţă a animalelor, în caz de urgenţă. Este vorba de un serviciu tip 112 pentru animalele aflate în suferinţă. Voluntarii de la Microrezervaţia din Constanţa deja se ocupă de animalele rănite, dar nu au încă un sistem de intervenţie pus la punct.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri